top of page

לישון להצלחה


תמונה מצוירת של איש ישן

שינה היא המדיטציה הטובה ביותר, אמר הדלאי למה.


וזאת אמירה מרחיקת לכת בתור מי שמדיטציה היא מרכז חייו...


אנשים שישנים מספיק הם מצליחים, מפוקסים ושמחים יותר.


כמובן שהידיעה הזו משמחת אותי מאוד, כמי שתמיד ישנה 8 שעות לפחות, לא כולל שנ"צ..


ההורים שלי אמרו לי שכילדה, ישנתי במסעדות הטובות ביותר. אם היו לוקחים אותי לאכול ארוחת ערב במסעדה כלשהי, ובלי קשר לנוחות הכיסאות באותו מקום, בשעה 8 הייתי מוצאת לי תנוחה נוחה ככל האפשר ו... נרדמת.


בחברה שלנו דווקא מאדירים את היעדר השינה... וואוו.. הוא ישן רק 5 שעות בלילה.. כל הכבוד! והפולניות היו מוסיפות – אני אשן כבר בקבר.


אז הנה המסר המרכזי שלי – רוצים להצליח? לכו לישון!


כשאנחנו עייפים אנחנו לא מפוקסים, קופצים ממשימה למשימה, חסרי יצירתיות, עצבניים ואפילו מדוכאים. העייפות פוגעת בזיכרון שלנו, ביכולת שלנו ליצור יחסי אנוש, שלא לדבר על הפגיעה באיברי הגוף. היעדר שינה לאורך זמן יכול לגרום למוות בטרם עת.


קליניקת קליבלנד פרסמה מחקר לפיו אפילו מחסור של 90 דקות מכמות השינה המומלצת יכולה לגרום לנו להיות פחות ערניים, לפגוע בזיכרון, במערכות יחסים ובאיכות החיים ולהגביר משמעותית את הסיכוי לתאונת דרכים. מחסור מתמשך בשינה יכול לגרום לקט מחלות כגון סוכרת, השמנת יתר, לחץ דם גבוה ועוד.


ולא... אי אפשר להשלים שעות שינה...והנה מתפוגגת לה עוד אגדה אורבנית.


כמות אדם בוגר צריך לישון 7-9 שעות בלילה.


קונסיסטנטיות הליכה לישון וקימה בשעה קבועה יעזרו לנו להירדם במהירות ולהתעורר ביקיצה טבעית. מעבר לכך – רוטינת שינה קבועה משפרת את הזיכרון, את פעילות הלב ועוד כהנה וכהנה יתרונות. ריטואל קבוע לפני


הליכה לישון גם כן עוזר מאוד.


איכות מחקר חדש שיצא מג'ון הופקינס מבחין בין שינה ארוכה הכוללת הפרעות רבות לבין שינה קצרה יותר ללא הפרעות, ומגלה לנו שהאחרון עדיף. ההפרעות אינן מאפשרות לנו לעבור משלב שינה אחד לשני, תהליך חיוני לחידוש הכוחות הפיזיים, המנטליים והנפשיים שלנו.




כמה רעיונות וטיפים פרקטיים:


  1. תסגרו ביומן שלכם פגישה קבועה Reoccurring Meeting של לפחות 7 שעות לשינה. עצם התכנון לא מבטיח שתלכו לישון בזמן שנקבע.. אבל הוא בהחלט מגדיל את הסיכויים לכך. ודבר נוסף – אם תחליטו לקבוע פעילות או פגישה כלשהי על חשבון זמן שינה.. לפחות תהיו מודעים לכך ולמחיר שאתם בוחרים לשלם.

  2. שימו התרעה בטלפון שעה לפני שעת השינה. נאמר – החלטתם שאתם הולכים לישון בעשר בלילה.. שימו התרעה (צלצול) לשעה 21. זה יגביר את המודעות שלכם ויאפשר לכם להתכוונן להתארגנות לקראת הליכה לשינה.

  3. מרחב שקט, חשוך ונקי מגירויים ומכשור אלקטרוני יהפכו את השינה להרבה יותר טובה.

לילה טוב!



ארכיון

תגיות

עקבו אחרינו

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page