top of page

איך להתחיל להרוויח כסף מההרצאות שלך?

בעלי עסקים רבים שעבדתי איתם מאוד רצו להעביר הרצאות מול קהל. גם לי אישית, אין דבר שמזרים את הדם בעורקים מהר יותר, מאשר לעמוד מול חדר מלא באנשים ולהביא את עצמי ואת משנתי.

אבל מעבר לכיף, גם ברמה העסקית, הרצאות הן פלטפורמה שיכולה להוות מקור רווח משמעותי, גם אתם עדיין לא מנכ"לים של הפורצ'ן 500 שמרוויחים סכומים של 6 ספרות, עבור כל הרצאה. לצערי, אני פוגשת בעלי עסקים רבים שמרצים באירועים וכנסים אך לא מקבלים עבורם תשלום. יותר מכך, ההרצאות האלה מצריכות מהם השקעה של הרבה זמן ולפעמים אף כרוכות בהוצאות "על הדרך" כמו הפקה של מוצרי דפוס, נסיעות וחניות. כמובן אין מניעה להחליט על, נאמר, 3 הרצאות הרצה בחינם, וגם על מספר הרצאות פרו בונו בשנה. אך זכרו שמעבר לצורך להתפרנס, לבקש כסף עבור הרצאה זה גם להכיר בכך שהזמן שלנו הוא משאב יקר ושאנחנו נותנים ערך אמיתי לשומעים. איך להתחיל להרוויח מהרצאות? הנה כמה טיפים מאנשים שכבר מקבלים שכר נאה על ההרצאות שלהם: בחרו את קהל היעד ישנם שני פורמטים עיקריים לעריכת הרצאות ומהם יגזרו ערוצי השיווק שלכם:

  • כארוע סגור אשר נמכר לגוף אחד המשלם עבורו.

  • כארוע פתוח לקהל הרחב - כאשר אתם נושאים בעלויות השכרת המקום ובמאמצי שיווק הכרטיסים לקהל.

לאחר שתחליטו מהו הפורמט המתאים לכם (ואולי שניהם?) השלב הבא יהיה לבחור באילו ערוצים תשווקו את ההרצאה. אם אתם פונים לארגונים תוכלו לנסות לפנות אליהם ישירות או להשתתף בימי חשיפת מרצים למנהלות משאבי אנוש. אפשרות נוספת היא התקשרות עם סוכנות של מרצים רק קחו בחשבון שבדרך כלל הסוכנויות האלה נוטות לקדם בעיקר מרצים ידועים ומבוקשים. במידה ובחרתם לקיים הרצאות פתוחות ולמלא את האולם בכוחות עצמכם עליכם לבנות תכנית שיווקית מפורטת שתכלול את כל הפעולות שתדרשו לעשות לשם כך. היות וקצרה היריעה מלהרחיב כאן מהם ערוצי השיווק העומדים לרשותכם רק אזכיר, על קצה המזלג, שכדאי לפעול במשולב גם בזירה הפיזית וגם בזירה האינטרנטית. תמיד לבקש זוהי עצה של הסבתות וכמו כל העצות שלהן היא נכונה לכל תחום וגם במקרה הזה ובקיצור: לא תבקשו - לא תקבלו. כשאתם מדברים עם מקום כלשהו, לגבי הרצאה תשאלו אותם "יש לכם תקציב למרצים?" אם אמרו לכם שיש תקציב – תבקשו לקבל כסף ואם אין – שיקלו אם החשיפה השיווקית שווה לכם את המאמץ והאם ההרצאה יכולה לקדם מכירה של מוצר או שירות אחר שלכם. תמחרו נכון כשאתם ניגשים לתמחר את ההרצאה שלכם הדבר הראשון שחשוב להתייחס אליו הוא מהן ההוצאות הישירות שלכם בתוספת מספר השעות שתשקיעו מזמנכם בהכנה, בנסיעה ובמהלך ההרצאה עצמה. עוד שיקול הוא האם המקום שמזמין אתכם להרצות ירוויח כסף מהאירוע הזה, ומהו צפי הרווחים והגיוני לבקש אחוז אחד מההכנסות המשוערות של המקום, ואם יש ספונסרים לאירוע – אפשר לבקש אפילו 10%. הציגו את הערך שלכם בפעם הראשונה שאתם נותנים הרצאה, דאגו לצלם אותה גם בסטילס וגם בוידאו כי הצילומים האלו ישמשו אתכם לשיווק ההרצאות הבאות. כמובן, אם יש לכם אתר אינטרנט ראוי ודף פייסבוק עסקי, דאגו להעלות אליהם מידע על ההרצאה שאתם נותנים, והדגישו מהו הערך המדויק שיקבלו לשומעים. שאפו למעלה אם עדיין אינכם מרצים מנוסים על מנת שתוכלו לשפר את ההרצאה שלכם בקשו מחבר שמבין עניין שיגיע ויתן לכם משוב אמיתי. אני ממליצה גם לשלם למנטור מקצועי שמתמחה בהופעה מול קהל כי הייעוץ וההכוונה שהוא יתן לכם יקפיצו את ההרצאה שלכם למעלה. דרך נוספת שעשויה לתקדם אתכם היא השתתפות בהרצאות ובסדנאות של קולגות שם תוכלו לקבל רעיונות הן מבחינה מקצועית (תוכן) והן מבחינה לוגיסטית של הפקת הארוע ותפעולו.

Kommentare


ארכיון

תגיות

עקבו אחרינו

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page