עבודה בימי קורונה – איך לעבוד נכון מהבית
נוכח משבר הקורונה, יותר ויותר עובדים ועצמאים עוברים לעבודה מהבית. סביר להניח שמשבר הקורונה ישנה את אופי העבודה שלנו, ונעבור לעבודה נרחבת יותר מהמשרד הביתי שלנו גם ביום שאחרי.
המעבר הזה מציף אתגרים רבים הנוגעים לפרודוקטיביות. אם נצלח את האתגרים הללו, יתכן ונמצא שלעבודה מהבית יש יתרונות רבים ועבור משימות מסוימות היא אפילו יותר יעילה מאשר עבודה מהמשרד.
ככה עושים את זה נכון!
בהירות באשר לתדירות, אופן והיקף תקשורת
בדרך כלל העובדים/מנהלים שלכם נמצאים במרחק יריקה והתקשורת ביניכם זורמת באופן טבעי. ברגע שעוברים לעבוד מהבית התקשורת יכולה ללקות בחסר.
צרו בהירות עם המנהל/העובד שלכם באשר לאופן התקשורת שלכם, התדירות שלה ומה היא תכיל. שיחת עדכון יומית או דו יומית של 10 דקות בשעה קבועה יכולה להיות כלי מאוד יעיל (טלפון או כלי לתקשורת וידאו).
מעבר לתזרים מידע שוטף, הדבר יכול להקל על בדידות ממנה סובלים עובדים מהבית.
צאו למשרד בתוך הבית
התייחסו לעבודה במשרד הביתי כאילו הייתם במשרד החיצוני. זה אומר להתלבש, להתאפר, לצחצח שיניים ואפילו לנעול נעליים. זה יכניס אתכם למוד הנכון.
אם יש לכם חדר עבודה או עמדת עבודה קבועה – מה טוב. אם לא – נסו ליצור לכם פינה קבועה ומתאימה בה תעבדו באופן קבוע. להיות שכובים על הספה – טוב – זה פחות עובד… סביבת עבודה תומכת (מסך גדול, חיבור למדפסת, כוס עם עטים וטושים מחיקים) יכולה להעלות את הפרודוקטיביות שלכם פלאים. תופעת לוואי של ההערכות הזו היא יצירת גבולות – אתם מסמנים לבני הבית שעכשיו זה זמן עבודה, ושעדיף שלא להפריע לכם ככל הניתן.
להתחיל ברגל ימין
קבעו לכם לוח זמנים – מתי "נכנסים למשרד", מתי "יוצאים מהמשרד", מתי הפסקת צהריים. אפשר להתחיל את היום עם טקס קפה מיוחד כדי לסמן את תחילת היום, ולצאת להליכה קצרה עם תום יום העבודה. אפשר אפילו להחליט על שנ"צ (שנת צהריים) באורך מסוים אם אתם מרגישים שזה מוסיף לפרודוקטיביות שלכם. את היום כדאי להתחיל עם מעבר על רשימת המשימות להיום ואפילו מדיטציה קלה. יש המון מדיטציות מונחות ומצוינות ביו-טיוב.
לנצח את תחושת הבדידות
בידוד לאורך זמן יכול להוריד את מצב הרוח, המוטיבציה והפרודוקטיביות.
רעיון שקראתי עליו הוא לתזמן מסיבת פיצה או HAPPY HOUR וירטואלי. נשמע קצת מוזר, אבל שווה ניסיון.
בנוסף, שווה להחליט על 2-3 שיחות סוציאליות עם חברים ועמיתים מדי יום.
כמו כן כדאי להמיר שיחות טלפון בשיחות וידאו, שדומות קצת יותר למפגש אמיתי. אם אתם מנהלים- דעו שזהו תפקידכם להיות "המעודדת" של הקבוצה ולדאוג לחבריה.
Comments