top of page

עבד של הזמן

תמונה של איש במיטה מחזיק שעון מעורר ביד

על איזון בין בית, עבודה ו.. גם קצת זמן בשבילי

עבד של הזמן. אחלה שיר. אתם בטח מכירים אותו. קצת פחות אחלה להרגיש ככה יום יום. מנסים להספיק, מנסים להיות הכי טובים בכל המישורים: כבעלי מקצוע, בעלי עסקים, עובדים, הורים, ילדים של, בני זוג וכבני אדם. זה כמו לג'נגל איזה אלף כדורים באויר בו זמנית.

תוסיפו על זה את ההכרה, שאני עומדת מאחוריה במאת האחוזים, שרק אם נתדלק את עצמנו ונטפל ברווחה האישית שלנו (הכוונה לכך נעשה ספורט, נפגוש חברים, נעסוק בתחביבים וכל פעולה אחרת שממלאת אותנו באנרגיה) נוכל להיות באמת פרודוקטיביים, והנה לכם מלכוד – כי איפה, בשם שמים, נכניס את הרווחה האישית שלנו ללו"ז?

אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתכוונן לנקודת האיזון הרצויה לכם בין בית, עבודה וזמן לעצמכם.

הגדירו באופן פוזיטיבי את שעות העבודה שלכם.

קבעו מאיזו שעה עד איזו שעה אתם עובדים בכל אחד מימות השבוע וצרו פגישה חוזרת ביומן.

לדוגמא: בימי ראשון אני עובדת משעה 8 בבוקר עד שעה 16. יש לי פגישה קבועה משעה 6 עד 8 שנקראת פרטי, ופגישה קבועה מ 16 עד 21 שנקראת ילדים. ככה אני תוחמת את שעות העבודה שלי.

נכון – זה שכתבנו את זה ביומן לא אומר בהכרח שזה יתממש, אבל זה מגביר את הסיכויים לאין שיעור.

אם אתה לא שם (ביומן) – אתה לא קיים

אם אתם רוצים זמן עבור עצמכם – קבעו באופן פוזיטיבי מתי הוא קורה, באיזו תדירות ומה בדיוק תעשו בזמן הזה. לאחר מכן – צרו פגישה ביומן. אין ריק בזמן ולכן אם לא תחליטו מה תעשו בזמן הפנוי שלכם – סביר שהוא "ישאב" לצרכים אחרים.

שימו פוקוס על תפוקות, לא על תשומות

זה שאדם נמצא יותר שעות בעבודה, לא אומר שהוא מפיק יותר. האמת היא, שההיפך הוא הנכון.

לאחרונה פורסם שמיקרוסופט ביפן עברו ל-4 ימי עבודה והתפוקה העסקית שלהם עלתה ב 40% – הכל הודות לרווחה האישית של העובדים שעלתה לאין שיעור.

אם תחשבו על זה.. לוקח לא יותר משניה אחת לעלות על רעיון גאוני…

ערכו מעקב

אם, לדוגמא, אתם רוצים לשים פוקוס על מספר שעות העבודה שלכם כך שהוא לא יעלה על 10 שעות ביום – שווה לפתוח פתק בטלפון ולרשום בכל יום מתי התחלתם ומתי סיימתם את יום העבודה. זה ישמור את הפוקוס שלכם על המטרה, ויאפשר לכם לבחון את המצב על בסיס נתונים אמיתיים ולא על בסיס תחושה.

Comments


ארכיון

תגיות

עקבו אחרינו

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page