למה ניהול זמן לא עובד לי?
אני מדברת עם הרבה מאוד אנשים על ניהול זמן. לרובם יש דעה נחרצת בעניין. יש כאלה שאומרים ששום שיטה לא עובדת ויש כאלה שאפליקציית ניהול הזמן והמשימות שלהם היא עבורם דבר שלא ניתן לחיות בלעדיו.
יש הרבה אנשים שניסו המון אפליקציות, שיטות, סדנאות וספרים ועדיין חשים שהזמן בורח להם בין האצבעות. אנשים מדווחים שהם מנסים משהו חדש, שיטה או כלי מסוים, וזה עובד לזמן מה ומפסיק לעבוד להם. במצב כזה, רוב האנשים יחפשו מתודה או כלי חדש.
החיפוש אחר אפליקציה או שיטה שתעבוד, גורמת להמון תסכול ואי שקט – בדיוק ההיפך ממה שאנחנו מנסים להשיג באמצעות ניהול זמן. נשאלת השאלה מה בדיוק גורם לכ"כ הרבה אנשים להיות מתוסכלים לגבי ניהול זמן, ואיך אפשר להתמודד עם זה טוב יותר.
הבעיה עם פרודוקטיביות יש אנשים ששואלים את עצמם ללא הרף – האם אני פרודוקטיבי כפי שיכולתי להיות. הפרודוקטיביות המקסימלית הופכת להיות מטרה בפני עצמה. הגישה הזו יוצרת לחצים עצומים שיוצרים אפקט הפוך, כלומר מפחיתים פרודוקטיביות. בנוסף – אם המטרה שבראש מעינינו היא להיות פרודוקטיביות, אנחנו מפסיקים להיות בקשר עם המטרות האמיתיות שלנו, הארגוניות, העסקיות והאישיות.
מעגל שוטה אם היינו פועלים בקו ייצור הכל היה פשוט יותר. הזמן היה מנוהל עבורנו, לא היינו צריכים לג'נגל בין פרויקטים או סוגי אחריות שונים, ושעות העבודה היו מוגדרות באופן חד. אבל כעובדים בעלי פררוגטיבה, שמנהלים אין ספור תחומים, ושעבודתם מוגדרת על ידי תחומי אחריות ולא על ידי שעות עבודה, אנחנו נמצאים בלחץ עצום לתפקד בצורה מיטבית בכל החזיתות. כדי לעשות זאת אנחנו מאמצים כלי כלשהו לניהול זמן ומשימות, הופכים להיות פרודוקטיביים, ואז – לוקחים על עצמנו עוד משימות ועוד אחריות וחוזרים שוב לאותה נקודת מוצא. מעגל שוטה.
כל אחד הוא מיוחד כיון שאנחנו שונים זה מזה, אנחנו זקוקים לכלים שונים לניהול זמן. מציאת הכלי והמתודה שמתאימה לי יכולה להיות מאתגרת. לא רק שאנחנו שונים, הארגונים והעסקים שלנו שונים, והצפיות והמדיניות לגבי ניהול זמן משתנים ממקום למקום. לקוח מסוים שלי עבר מאפליקציה לאפליקציה עד שהגיע לאחת שממש התאימה לו, הוא ממש אהב את ממשק המשתמש בטלפון. אז מה עושים? ממשיכים לנסות עד שמוצאים את הכלי או המתודה או האפליקציה שהכי מתאימה לכם. זה שווה את המאמץ! ועוד דבר- כלי ומתודה שמתאימים בתקופה מסוימת, יכולים להפסיק להיות מתאימים, כך שלא מדובר בחיפוש חד פעמי.
אל תגזימו בביקורת עצמית
צריך לזכור שפרודוקטיביות היא לא מרוץ שיש לנצח בו, רק כלי עם מגבלות. ואם אנחנו מכים את עצמנו על חטא ללא הרף ומעבירים ביקורת אין סופית על עצמנו – זה בטח פוגע בפרודוקטיביות שלנו. עודף ביקורת עצמית גורמת ללחץ, שמוריד תפוקות ויצירתיות לאין שיעור.
.
Σχόλια